Végre vehettem egy új szúnyoghálót a diákmunkám segítségével

Az ember általában csak a szép dolgokra emlékszik. Ez pedig igaz az évszakokra is. Mindig úgy várom, hogy jöjjön a nyár és a barátaimmal elmehessünk fürdeni. Ahogy azonban megérkeznek az első nyári éjszakák és az ablak nyitva marad esténként, rögtön emlékeztetőt kapok arról, hogy a nyár nem csak a mókáról és kacagásról szól. Hanem a zümmögésről, aminek rövid időn belül fájdalmas következménye lesz.

Tavaly rengeteget szenvedtem a szúnyogok miatt, pedig a negyediken élek. Ez talán azt jelenti, hogy akik idáig fel tudnak repülni, azok már tényleg nagyon szívós egyedek. Rengeteg taktikám volt arra, hogy minimalizáljam a szúnyogok számát, anélkül, hogy megsüljek éjszaka. Ez azonban sajnos több-kevesebb sikerrel járt és idén végre beadtam a derekamat. Az egyik ismerősöm talált egy szakembert, aki megcsinálná a szúnyoghálómat, egyedül csak a pénzzel volt gondom.

Ez a probléma azonban megoldódott, mikor végre találtam egy diákmunkát a Topiwork nevű oldalon. Most már hosszú ideje gondolkoztam azon, hogy a suli mellett kéne valami plusz pénzszerzési lehetőség. A tanulmányaim miatt a legjobb, valami it diákmunka lett volna, de nem tudtam, hogy hol tudnám átnézni a lehetőségeimet. Szerencsére azonban miután beírtam az internetre azt, hogy it diákmunka, szinte azonnal ki is adta nekem a Topiwork oldalát.

Maga a Topiwork használata nagyon kényelmes és nem lesz szükség hozzá komoly számítógépes ismeretekre. Egyedül a diákmunka kereső használatát kell majd megtanulnunk, ez azonban nem hiszem, hogy bárkinek gondot fog okozni. Ha esetleg már tudjuk, hogy milyen munkát szeretnénk vállalni, akkor elég csak beírni a megnevezését az első sorba. Ha található ilyen lehetőség a Topiwork szövetkezetnél, akkor azonnal ki is fogja adni. Ettől függetlenül ne felejtsük el beállítani azt, hogy hol vállalnánk munkát, hiszen ezzel egy csomó felesleges találatot lehet kiszűrni.

Én azonban nem tudtam, hogy az it diákmunka kapcsán mi lenne számomra a leginkább megfelelő pozíció. A Topiwork azonban az olyan emberekre is gondol, akiknek még nincsen tökéletesen kitalálva az élete. Ha it diákmunka érdekel minket, akkor a kategóriák rendszerét érdemes használnunk. Egyszerűen csak kattintsunk rá az ehhez tartozó feliratra és rögtön meg fogjuk kapni az összes olyan lehetőséget, ami megfelel ennek a kritériumnak.

Az it diákmunka választék nagyszerű volt. Külön örültem, hogy a legfontosabb információkat rögtön el tudtam olvasni. Nem kellett nagyítóval keresnem azt, hogy mennyiért fogok dolgozni, ahogy azt sem, hogy konkrétan mi lesz az adott munkaköröm, ha jelentkeznék. A legjobban annak örültem, hogy az it diákmunka lehetőségek közül egy csomó gyakornoki pozícióként volt meghirdetve. Gyakornokként pedig a pénzszerzés mellett még a jövőnket is meg tudjuk alapozni. Hiszen lehet, hogy a cég alkalmazni fog majd minket, miután lediplomáztunk. De ha ez esetleg nem történne meg, kapcsolatépítésre így is jó.

Elhatároztam magamat, hogy meg fogom változtatni az életemet és mikor szembejött egy megfelelő it diákmunka, nem haboztam, rányomtam a jelentkezés gombra. Ez a folyamat egyébként pont olyan egyszerű, mint idáig minden, amit felsoroltam. Elég egyszerűen csak felregisztrálni az oldalra és a többit elintézi helyettünk a Topiwork csapata. Legnagyobb meglepetésemre nem kellett hónapokat várnom arra, hogy visszahívjanak. Néhány nap múlva pedig már át is beszéltünk mindent és munkába állhattam. Nem tudom, hogy most hol lennék a Topiwork nélkül. Ha titeket is érdekelne az it diákmunka, nézzetek fel rá!