Hibás szúnyoghálóra gyanakodtam, bojlercsere lett belőle

Sajnos minden évben szükséges volt kisebb-nagyobb javításokat eszközölnünk a szúnyoghálónkon. Egy tóhoz közel lakunk, ennek következtében pedig, ha csak egyetlen apró hiba is keletkezett a nyílászáróinkat védelmező rétegen, azzal automatikusan választás elé kerültünk: vagy csípésekkel ébredtünk reggel, vagy megsültünk a kánikulától. Éppen ezért váltam már-már paranoiássá minden apró jellel kapcsolatban, amelyek arra utaltak, hogy egy-egy kis vérszívó bejutott az otthonunkba. Egy éjjel ébredtem arra, hogy furcsa zúgást hallok, egy vékony, félreismerhetetlen hangot, melyet sajnos nagyon jól ismertem. Hogy megelőzzem az egész estés tortúrát, felkeltem és ügyelve arra, hogy nehogy felébresszem a családom többi tagját, megpróbáltam azonosítani mind a hang forrását, mind az ablakot, amelyen át a betolakodó beszökhetett. Ám ahogy elhagytam a saját szobámat, a zaj egyre erősödött, mígnem már egyértelművé vált, hogy azt nem okozhatta egy aprócska rovar.

A fürdőszobába lépve leltem meg a forrást: a bojlerünk, amely már több furcsaságot művelt az elmúlt hetek során úgy festett, végleg megadta magát, és rövid, hangos zúgó hangokat adott ki, amit több szobányi távolságra összekevertem a szúnyogok zümmögésével. Próbaképp megnyitottam az egyik csapot: a meleg víznek annyi volt.

Mint azt másnap kiderült, a meghibásodás javíthatatlan volt, így hirtelen a szúnyoghálókon túl két fontos szükségletünk lett: egy régi bojler eltávolítása, és egy gyors, megbízható bojler beszerelése. Mivel sosem volt dolgom még hasonlóval, az interneten kezdtem keresgélni kivitelezők iránt, ekkor akadtam a vizgazfutesszerelo24-re, melynek számos minőségi szolgáltatása közül a bojler beszerelés csak egy volt. A csapat akár egy órán belül vállal kiszállást Pest megye egész területére, és hála az égnek a legkülönbözőbb problémákkal foglalkoznak, mely csak előfordulhat egy kritikus feladatot ellátó hétköznapi berendezéssel.

bojler beszerelés

Vízszereléssel kapcsolatos szolgáltatásaik például kiterjednek olyan problémákra is, mint a vízvezetékek javítása és cseréje, beleértve a duguláselhárítást, szennyvízcsatornák karbantartását, csőtörések elhárítását, száloptikás csatornakamerázás és fagycsapok javítását. Szolgáltatásaik közé tartozik még a WC-vel kapcsolatos problémák orvoslása, legyen szó akár darálós WC-ről, akár olyan népszerű hazai márkákról, mint a Dömötör, a Laguna vagy a Geberit. Vállalják továbbá a fürdőkád felújítását és szerelését, csaptelepek, mosdókagylók, mosogatókagylók szervizelését, illetve természetesen, kazán, bojler beszerelését, javítását. Fűtésszerelői tevékenységük kiterjed fűtőtestekre, padló-, fal- és mennyezetfűtésre, termosztátokkal és radiátorokkal kapcsolatos problémák megoldására is. A gázszerelés tevékenységköre lefedi gyakorlatilag az összes gázberendezés javítását, cseréjét és karbantartását, beleértve a legkülönbözőbb gázkazán típusokat. Vagyis akár akkor is fordulhattunk volna hozzájuk, ha még a régi típusú, gázégős bojlerrel rendelkeztünk volna az újgenerációs modellek helyett, sőt akkor is, ha csere, beszerelés helyett pusztán a berendezés javításáról vagy szervizeléséről lett volna szó.

Ráadásul szemben számos más szerelővel, melyek limitálják, hogy például vállalnak-e kiszállást bizonyos régiókban, mint például Budapest belvárosában vagy a fővároson és az agglomeráción kívül, esetleg meghatározzák, hogy bizonyos épület- és lakástípusok esetén nem vállalnak javítást, a vizgazfutesszerelo24 családi házak, panelházak, társasházak és ipari létesítmények számára egyformán kínálja szolgáltatásait, magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt.

A problémánk bejelentése és az időpont egyeztetése során az ügyfélszolgálatuk hihetetlenül előzékenynek és segítőkésznek bizonyult. Alig pár órával a hívás után a szerelőik már ki is érkeztek, és nekiláttak a csere lebonyolításának, az új bojler beszerelésének. Még engem is meglepett, mennyire hihetetlenül felkészültnek tűntek mind munkamódszerük, mind a velük magukkal hozott felszerelések tekintetében, ám amikor ezt megemlítettem, egyikük előzékenyen felvilágosított, hogy a cég már több mint 30 évnyi tapasztalattal rendelkezik tevékenységköre ellátásában, ráadásul rengeteg beszállítóval dolgoznak együtt, akiknek köszönhetően kimagaslóan minőségi alapanyagokból tudják elvégezni a munkájukat és sosem merülhet fel az a probléma, hogy valamilyen feladathoz esetleg épp szűkében vannak a szükséges eszközöknek.

Első kézből tapasztalhattam, mennyit jelent az, ha a gyorsaság és a változatos tevékenységkör párosul a megfelelő szakértelemmel, pedig hallottam már negatív tapasztalatokat olyan esetekről, amikor egy adott cég ezermesterként próbálta beállítani magát, ám hiába értettek több különböző berendezés javításához, az elvégzett munka minősége bizony hagyott maga után némi kívánnivalót. De ilyesmiről szó sem volt a vizgazfutesszerelo24 csapata esetén. A csere folyamatát alig egy óra alatt lebonyolították, az elvégzett munkára természetesen garanciát is vállaltak, és a számlázással is minden rendben zajlott. Csak ajánlani tudom őket bárkinek, aki Pest megyén belül olyan problémába ütközik, mely kiterjedt szolgáltatáskörükbe tartozik – számunkra legalább annyira életmentőek voltak, mint a biztos szúnyoghálók. Mivel a fővárosban vagyok albérlő, és már nálunk is előfordultak a panelban problémák csőtöréssel, radiátorok teljesítményével, egész biztosan a kezem ügyében fogom tartani az elérhetőségeiket.